Следвайте Гласове в ТелеграмПравата на жените са недовършената работа през 21

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПравата на жените са недовършената работа през 21
Коментари Харесай

Хилари Клинтън в София по покана на Кирил Домусчиев: Равноправието на жените е недовършената работа на 21 век

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Правата на дамите са незавършената работа през 21 век. Трябва да намираме способи за оказваме помощ на младите дами да получават обучение, качества, тъй че да могат да развият своя капацитет.

Това съобщи Хилари Клинтън на специфична среща на Глобалната самодейност на Клинтън (Clinton Global Initiative – CGI) в София. Визитата е по покана на Кирил Домусчиев. Срещата в София, проведена от Кирил Домусчиев и " Домусчиев импакт " (Domuschiev Impact), е част от " Пътят към септември " на CGI – целогодишни срещи за определяне на нови партньорства и идентифициране на способи за предприемане на дейности, водещи до срещата на CGI 2024 в Ню Йорк, 23-24 септември.

" За страдание има хора, които желаят да оставят тази врата затворена и не виждат изгодата от разнообразието и равнопоставеността на дамите в частния и държавния бранш ", сподели Клинтън.

Тя уточни, че присъединяване на дамите във всички браншове ще донесе големи изгоди за международната стопанска система и акцентира, че за нея е голямо наслаждение още веднъж да бъде в София.

По думите й дамите получават към 24% по-ниско възнаграждение в международен мащаб. Клинтън означи, че 1 от всеки 10 дами живее в беднотия. Основната причина за положението им са предразсъдъците.

Хилари Клинтън означи, че България изпреварва доста други страни по брой на дамите водачи. Тя благодари на България за отношението към равенството на дамите.

Бившият американски държавния секретар благодари на Кирил Домусчиев за " уговорката на Domuschiev Impact, която прави всичко допустимо да дава благоприятни условия на хората " в страната ни. 
По думите на Кирил Домусчиев, съосновател на " Домусчиев импакт " и член на Консултативния съвет на CGI, гласовете на дамите бизнесмени постоянно остават нечути, а те са вдъхновяващи и може да бъде направено повече за техния триумф. Преодоляването на разликата сред половете ще даде подтик на стопанската система с 3 трилиона $, сподели Домусчиев.

Той акцентира, че фокус на днешното събитие е житейският път на Хилъри Клинтън, който е доказателство, че всичко е допустимо. Домусчиев съобщи, че част от тяхната задача е да оказват помощ на дамите да се чуе техния глас.

" През последните най-малко 25 години, като политик, юрист и като деятел, аз видях, че колкото повече овластяваме девойките и дамите, това толкоз повече се отразява на просперитета на всички жители ", сподели Османи, наблягайки, че битката в тази тенденция е на няколко фронта. От една страна това е реформиране и ориентиране на икономическите политики по метод, който включва приноса на дамите в работната мощ, тъй като изключвайки ги, това ще забави икономическият напредък. Османи също по този начин счита, че би трябвало да се въвличат дамите повече в политиката, тъй като по този миг те имат думата при взимането на решенията.

По мнението на президента на Косово би трябвало да се влага повече и в политики, които поддържат образованието на дамите, тъй като то е значим аспект на икономическия лъх напразно.

Османи добави, че би трябвало повече правдивост или повече господство на закона и тъждество, тъй като в противоположен случай няма да се реализиран мечтаните резултати. 

" Овластяването на дамите в икономическо отношение има резултат оттатък личния им самостоятелен триумф. То овластява обществата да реализира повече ", разяснява тя, акцентирайки за образец личната си страна.

Събитието събира международни водачи от обществения и частния бранш, с цел да разпознават способи за поддръжка на световния прогрес на дамите.

CGI е общественост от одобрени и изгряващи водачи, които работят дружно за основаване и използване на задължения за деяние – нови, характерни и измерими решения за належащи световни провокации. Срещата в София е част от „ Пътят към септември " на CGI – годишни събирания за определяне на нови партньорства и начинания преди Годишната среща на CGI 2024 в Ню Йорк на 23 – 24 септември.

Форумът събра повече от 200 водачи, които ще работят дружно по начинания за поддръжка на женското водачество и по-справедлив достъп до капитал, претовареност и прогрес.

Сред участниците в срещата са президентката на Косово Вьоса Османи, Чери Блеър - брачната половинка на някогашния английски министър председател Тони Блеър и основателка на Фондация за дамите “Чери Блеър ”, Йозлем Денизмен - основателка на разплащателната платформа Monay.

Във форума вземат участие още Джесика Еспиноза - създателка на 2X Global - световна организация за вложители, снабдители на капитали и медиатори, Елпита Кокота - създателка на MEXOXO - неправителствена организация, която поддържа дамите бизнесмени.

В София е и Джослин Манган, която е основател на Him for her - обществено сдружение, чиято задача е да има повече дами в управителните препоръки на фирмите.

Източници: dariknes.bg, " 24 часа "

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР